Велика угорська хімічна компанія BorsodChem отримала чотиривісний маневровий тепловоз EffiShunter 1000 будівництва чеської CZ Loko.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Новий локомотив було поставлено через 6 місяців після підписання контракту. Це перший тепловоз цієї серії, який буде експлуатуватися в Угорщині, а сумарна кількість випущених локомотивів EffiShunter 1000 перевищила 50 одиниць.

Новий локомотив планується використовувати на внутрішньозаводських шляхах підприємства, розташованого у місті Казінцбарціка у північно-східній частині Угорщини.

Приступаючи до планового оновлення свого локомотивного парку та обираючи постачальника тепловоза, компанія BorsodChem орієнтувалася на такі фактори, як терміни виконання замовлення, ціна, експлуатаційні витрати та безпека.

Для компанії CZ Loko, яка працює в Угорщині з літа 2017 року, BorsodChem є новим замовником. У той же час чеські локомотиви в країні вже експлуатують такі компанії, як CER Cargo Holding, Magyar Vasúti Áruszállító (MVÁ) та Prvá Slovenská železničnа (PSŽ).

На своїх заводах у містах Ческа-Тршебова та Йіглава компанія CZ Loko випустила загалом 1243 одиниць рухомого складу, включаючи локомотиви та транспортні засоби спеціального призначення, з них 428 одиниць працюють за межами країни.

Локомотиви серії EffiShunter 1000 випускаються з 2018 року і в даний час входять до числа флагманських виробів компанії.