На п’ятницю, 21 квітня, німецький союз залізничного транспорту EVG та профспілка Verdi запланували черговий раунд загальнонаціонального страйку залізничників Німеччини.

Як пише ЦТС з посиланням на SWP, 21 квітня страйк розпочнеться о 3:00 ранку і триватиме до 11:00. При цьому міжміський рух почнуть відновлювати лише після 13:00.

Заклик до страйку поширюється на всю країну - він торкнеться як міжміських перевезень у далекому сполученні, так і місцевого та регіонального залізничного транспорту. Тому українцям, які зараз знаходяться в Німеччині, слід очікувати скасування та затримки поїздів по всій території країни.

"У п’ятницю до раннього вечора слід очікувати загальнонаціональних наслідків страйку для поїздів ICE та IC. Кожен, хто може змінити графік, повинен це зробити", - прокоментували у Deutsche Bahn.

Як пише німецька преса, сьогодні, 20 квітня, а також 21 квітня дводенний попереджувальний страйк відбудеться в аеропортах Дюссельдорф, Гамбург, Штутгарт, Кельн/Бонн. До страйку закликали співробітників у сфері авіаційної безпеки, контролю за пасажирами, персоналом і товарами, а також працівників у зонах обслуговування.

Нагадаємо, що попередній масштабний страйк транспортників Німеччини відбувся 27 березня.

Профспілка Verdi закликає збільшити зарплату працівникам на 10,5%, але не менше ніж на 500 євро на місяць. EVG виступає за підвищення заробітної плати працівникам німецьких залізниць на 12%, але не менше ніж на 650 євро на місяць. Підвищення має відбутися протягом одного року.