Сьогодні, 27 березня, в Німеччині розпочався масштабний страйк працівників транспортної галузі, який вплине на роботу галузі не лише в масштабах ФРН, а й зачепить сусідні країни. Страйк організований союзом залізничного транспорту EVG спільно з профспілкою Verdi, та триватиме добу.

Як пише ЦТС, ще минулого тижня Deutsche Bahn проінформував своїх пасажирів про призупинення 27 березня усіх міжміських та регіональних перевезень.

Через це у сусідніх Австрії та Швейцарії пасажирів також попередили про відсутність залізничного сполучення з Німеччиною в понеділок. Очікується, що в першій половині дня 28 березня все ще будуть відчутні наслідки страйку, та можливі проблеми з курсуванням поїздів у Німеччині та з/до цієї країни.

За інформацією DW, 27 березня скасовано практично всі рейси в аеропортах Гамбурга, Ганновера, Дортмунда, Дрездена, Дюссельдорфа, Лейпцига, Мюнхена, Нюрнберга, Франкфурта-на-Майні, Штутгарта, а також в аеропорті Кельн-Бонн. Аеропорт Берліна при цьому продовжує роботу, але виліт літаків у зазначені вище міста скасовано.

Крім того, в 7 землях Німеччини скасовано рух частини громадського транспорту. Йдеться, зокрема, про Баден-Вюртемберг, Баварію, Гессен, Нижню Саксонію, Рейнланд-Пфальц, Саксонію і Північний Рейн - Вестфалію. У цих регіонах діє розклад руху автобусів на випадок страйку.

В акції протесту візьме участь і оператор автобанів Німеччини. Всього страйкуватимуть близько 350 тис. працівників транспортної галузі країни.

Профспілка Verdi закликає збільшити зарплату працівникам на 10,5%, але не менше ніж на 500 євро на місяць. EVG виступає за підвищення заробітної плати працівникам німецьких залізниць на 12%, але не менше ніж на 650 євро на місяць.

Страйк стане найбільшим у Німеччині з 1992 року.