Швейцарський виробник поїздів та локомотивів Stadler підписав угоду з постачальником комерційного автотранспорту Salvador Caetano угоду щодо створення спільного підприємства в Португалії та будівництва в цій країні заводу зі складання залізничного рухомого складу і центру обслуговування.

Як пише ЦТС, завод планують побудувати в місті Овар, що неподалік від Порту. Salvador Caetano вже має тут виробничий майданчик, запущений у співпраці з Toyota.

Об’єкт технічного обслуговування буде розташований також поруч з Порту в містечку Гифойнш, де національний залізничний оператор Португалії CP (Comboios de Portugal) має одну з найбільших майстерень.

Виробництво планують розпочати за 12-14 місяців. На новому заводі Stadler планує збирати 150-200 вагонів на рік.

Створення підприємства обумовлене тендером оператора Comboios de Portugal на постачання 117 приміських і регіональних поїздів. Ці 117 поїздів сформують початкове базове навантаження для заводу, якщо Stadler виграє контракт. Конкурентами є CAF і Alstom.

Перевагою Stadler є те, що компанія вже має контракт на постачання CP 22 регіональних поїздів, контракти з метрополітеном Лісабону на 14 поїздів метро та з приватним оператором вантажних перевезень Medway на 16 електровозів.

Salvador Caetano - компанія, що переважно спеціалізується на виготовленні автобусів на шасі Volvo, MAN, DAF, Mercedes-Benz та ін.

Читайте також Stadler не планує повністю закривати завод в Білорусі