Німецька авіакомпанія Lufthansa оголосила про повернення найбільшого у світі пасажирського літака Airbus A380 на свої маршрути після 3-річної перерви.

Про це пише ЦТС з посиланням на Аvianews.

Авіаперевізник поставить авіалайнер-гігант 1 червня на маршрут Мюнхен-Бостон. 4 липня, на День Незалежності США, A380 також з’явиться на лінії Мюнхен - Нью-Йорк.

Перший A380 вже прибув на свою базу до Мюнхена. Це повітряне судно з реєстрацією D-AIMK, яке випущено у 2014 році.

Lufthansa літала на 14 літаках A380 до початку пандемії COVID-19. Через карантинні заходи пасажиропотік значно впав і потреба в 500-містних авіалайнерах-гігантах відпала.

Навесні 2020 року німецька авіакомпанія відправила всі свої A380 на зберігання на спеціалізовані аеродроми в Європі. Там їх законсервували та регулярно обслуговували.

Оскільки авіаційна галузь у 2022 році почала швидко відновлюватися, Lufthansa вирішила до кінця 2023 року повернути чотири авіалайнери-гіганти на маршрути.

Вони дозволять авіаперевізнику продавати більше квитків на найпопулярніших маршрутах. Також A380 будуть підміною для нових авіалайнерів, постачання яких затримуються.

Процедура повернення надвеликих літаків зі зберігання не є швидкою. У січні Lufthansa забрала зі стоянки перший A380 та направила його на свою базу технічного обслуговування до Маніли на Філіппінах. 12 березня він повернувся до Франкфурта, а 12 квітня - на свою базу в Мюнхені.

Airbus A380 є найбільшими пасажирськими літаками у світі і по праву називаються літаючими палацами. Lufthansa використовує ці авіалайнери у компонуванні на 509 місць. У салоні розміщено 8 крісел першого класу, 78 крісел бізнес-класу, 52 крісла преміального економ-класу та 371 крісло економ-класу.

A380 - єдиний авіалайнер у світі, який має дві повноцінні пасажирські палуби. У Lufthansa пасажири економ-класу летять на першому поверсі, першого та бізнес-класу - на другому поверсі.