Німецька державна залізнична компанія Deutsche Bahn (DB) відкрила передпродажі нового виду дешевих квитків - Deutschland-Ticket.

Нова послуга коштує 49 євро на місяць і дозволяє пасажирам подорожувати в межах Німеччини за допомогою одного квитка поїздами та автобусами, пише ЦТС.

Передпродаж квитків Deutschland-Ticket стартував у понеділок, 3 квітня. Новий вид квитків почне діяти на території Німеччини починаючи з 1 травня. За його допомогою пасажири сможуть користуватись послугами не лише DB, а й усіх місцевих і регіональних транспортних перевізників.

Для придбання комбінованого квитка Deutschland-Ticket клієнти DB повинні оформити цифрову річну підписку на цю послугу, однак оплата в розмірі 49 євро буде здійснюватись щомісяця. Підписка на Deutschland-Ticket може бути скасована будь-якого місяця, навіть раніше річного терміну.

"Поїздки автобусами та поїздами ще ніколи не були такими простими та дешевими, як з Deutschland-Ticket. Квиток нарешті покінчив з тарифними джунглями в місцевому транспорті. Перш за все, наші клієнти економлять гроші: ми возимо їх туди-сюди по країні протягом місяця - і це за ціною половини бака палива в особистому автомобілі. Це стимул подорожувати у сприятливий для клімату та простий (для пасажирів) спосіб," - зауважила Евелін Палла, член правління DB з регіонального транспорту.

Комбіновані квитки Deutschland-Ticket можна придбати за допомогою мобільного застосунку залізничної компанії DB Navigator, офіційного сайту та в усіх туристичних центрах перевізника (DB Reisezentrum), розміщених переважно на залізничних вокзалах. Кожен, хто вже має підписку на місцевий транспорт у DB, уже отримав пропозицію перейти на Deutschland-Ticket.

Пасажири, що мають BahnCard 100 (спеціальна картка, що дозволяє необмежено користуватись поїздами DB впродовж року, коштує 4339 євро для 2 класу і 7356 євро для 1 класу), також зможуть скористатись новою послугою компанії без жодних додаткових витрат.

Нагадаємо, що в 2022 році Deutsche Bahn запровадив дешеві квитки по 9 євро для подорожей поїздами територією Німеччини.

Дев’ятиєвровий квиток запровадили на тлі російського вторгнення в Україну, через що у Європі підвищилися ціни на пальне та енергоносії. Протягом літа було продано приблизно 52 мільйони проїзних, і кожен десятий покупець відмовлявся щонайменше від однієї зі своїх щоденних поїздок автомобілем.

Разом з тим, така низька вартість квитків призвела до великих скупчень пасажирів на вокзалах, а регіональні поїзди часто були переповненими. Внаслідок цього DB навіть довелося скасувати низку поїздів і стиковок, оскільки через перевантаження залізничної мережі почастішали випадки запізнень поїздів. На покриття дешевих квитків уряд Німеччини виділив понад 2 млрд євро.

В Німеччині сподіваються, що майже необмежена мобільність за низькою ціною квитків може не тільки принести пряму фінансову економію мільйонам мешканців країни, але також спричинити зміну їхньої поведінки в русі та відмову від індивідуального автомобільного транспорту.