Співробітники комунального підприємства "Дніпровський електротранспорт" вже 7 років вирощують овочі та фрукти у теплиці, що знаходиться на території тролейбусного депо № 1. 

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію Дніпровської міської ради.

Таким чином держпідприємство підтримує загальноміську акцію "Дніпро квітучий".

"Загалом всі ці овочі та фрукти ми саджаємо для наших співробітників і потім між ними розподіляємо. Усього в нас тут 200 штук розсади помідорів, стільки ж огірків, близько 100 - перцю, також садимо баклажани. Крім цього, ще восени ми висадили часник та цибулю. Вирощені овочі ми віддаємо у нашу їдальню, в якій нашим співробітникам готують різноманітні салати. Крім цього, в нас є фруктовий сад. Там росте черешня, груша, слива, абрикос. Також вирощуємо виноград. Усі фрукти також розподіляємо між співробітниками або ж варимо у їдальні компоти для них", - зазначив начальник тролейбусного депо № 1 КП "Дніпровський електротранспорт" ДМР Віктор Сухар.

Крім цього, 40 співробітників депо долучились до акції "ЧистийДніпро".

"Наводимо лад у рухомому складі. Окрім рухомого складу, наводимо лад і в цеху, чистимо територію та верстаки. Також прибирання триває і на території депо", - зазначив головний інженер тролейбусного депо № 1 КП "Дніпровський електротранспорт" ДМР Олександр Ковба.

o_1gsrn117b1o9l1j0krrfrh92ij3hr

o_1gsrn117b1cmt38m59uncq1ed23hp

o_1gsrn117b1vostg11gfh251qkc3hm

o_1gsrn117b135h11ghrsk1l261sve3ho

Нагадаємо, раніше ЦТС писав, що американська бюджетна авіакомпанія JetBlue влаштувала в аеропорту імені Джона Кеннеді (Нью-Йорк) ферму з вирощування картоплі. Ферма розташована біля Терміналу 5, що управляється JetBlue, тому вона отримала назву T5 farm.

На фермі вирощується блакитна картопля. Урожай збирають двічі на рік. Крім картоплі компанія JetBlue мала намір вирощувати на T5 farm інші овочі та трав'янисті рослини, у тому числі капусту, руколу, буряк, м'яту, фенхель, розмарин, шавлію, базилік. Продукція, вирощена на фермі, мала поставлятися до ресторанів та закусочних Терміналу 5. 

В свою чергу в Польщі, в аеропорту Зелена-Гура-Бабімост було висаджено 150 кущів винограду. Виноградник розташований поблизу пасажирського терміналу.