"Укрзалізниця" почала перевозити вантажі між Україною та Молдовою відновленою дільницею Березине-Басарабяска. Тут відкритий третій прикордонний перехід між країнами - Серпневе-1 - Басарабяска.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію АТ УЗ.

Перехід працює з 25 березня 2023 року, а "Укрзалізниця" вже прийняла перші заявки на перевезення вантажів через вказаний перехід, зокрема, на перевезення 8 вагонів з будівельними вантажами та 6 вагонів зі шлаками.

Новий маршрут дозволить пришвидшити та здешевити транспортування вантажів до України з портів Рені, Галац, Джурджулешти й у зворотному напрямку.

Нагадаємо, раніше між Україною та Молдовою діяло два прикордонні залізничні переходи: Сокиряни-Окниця та Могилів-Подільский - Велчинець. Відкриття третього прикордонного переходу - Басарабяска - Серпнево-1 - стало можливим завдяки підписанню відповідного акту між Міністерством внутрішніх справ, Митною службою Республіки Молдова та Державною прикордонною й Державною митною службою України.

Які повідомлялося раніше, "Укрзалізниця" та залізниця Молдови домовились про розширення співпраці на найближчі 3 роки. Від початку повномасштабної війни залізниця Молдови стала для України важливим партнером, адже завдяки ефективній співпраці було налагоджено між країнами експорт українського зерна та імпорт дизельного пального.