Україна та Молдова домовилися відновити залізничне сполучення між двома країнами, повідомили у Міністерстві інфраструктури Молдови, пише ЦТС.

Було підписано Меморандум про взаєморозуміння між Міністерством інфраструктури та регіонального розвитку Республіки Молдова та Міністерством інфраструктури України щодо розвитку залізничного сполучення. Документ підписали віце-прем'єр-міністр Андрій Спіну та міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

"Маршрут вантажних поїздів на залізничній ділянці Березино (Україна) - Бессарабка (Молдова) буде відкрито восени, згідно з меморандумом про взаєморозуміння", - йдеться в повідомленні.

Таким чином, Республіка Молдова зможе експортувати/імпортувати товари через порт Ізмаїл на Дунаї, скоротивши затори в порту Рені. Водночас через цю ділянку залізничної лінії Україна зможе експортувати товари до Республіки Молдова та країн ЄС.

Залізнична ділянка Березино-Бессарабка на території України була відкрита у 1997 році. Будівництво ділянки передбачає прокладання колії на 23 км. З них 1,2 км залізниці буде збудовано на території Республіки Молдова.