АТ "Укрзалізниця» 31 березня 2023 року відправила в тестовий експериментальний рейс за маршрутом Київ-Ліски - Чоп контрейлерний вагон для фінального затвердження тимчасової схеми навантаження та подальшого розвитку контрейлерних перевезень.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію АТ УЗ.

Тестовий рейс виконувався на спеціалізованій контрейлерній платформі філії УЗ - "Центр транспортного сервісу "Ліски" з додатково обладнаним місцем для кріплення автомобільного вантажного напівпричепа.

"Фіналізуємо всі технічні моменти та вже незабаром чекаємо від вантажовласників замовлень. Контрейлерні перевезення мають низку переваг: швидкість, економія пального, економія робочого часу водіїв тощо. Саме тому ми бачимо серйозну перспективу розвитку таких перевезень", - наголосив директор з комерційної роботи і логістики АТ УЗ Тимофій Мураховський.

Він прогнозує, що в майбутньому такі перевезення будуть виконуватись, у тому числі, в складі інтермодальних поїздів.

Нагадаємо, що "Укрзалізниця" запроваджує новий інтермодальний сервіс, який об’єднуватиме перевезення контейнерних поїздів, контрейлерних поїздів та поїздів комбінованого транспорту на базі рухомого складу філії "Центр транспортного сервісу "Ліски" з метою розвитку інтермодальних перевезень територією України та інтеграції в європейську систему контейнерних поїздів.

Послуга надаватиметься операторам інтермодальних поїздів, які укладуть з товариством договір про надання послуг з організації вантажів залізничним транспортом у складі поїздів інтермодального транспорту.