АТ "Укрзалізниця" з 20 лютого запровадила новий інтермодальний сервіс, який об’єднуватиме перевезення контейнерних поїздів, контрейлерних поїздів та поїздів комбінованого транспорту на базі рухомого складу філії "Центр транспортного сервісу "Ліски".

Як пише ЦТС, про це сьогодні проінформували в АТ УЗ.

Зазначається, що метою такої послуги є розвиток інтермодальних перевезень територією України та інтеграція в європейську систему контейнерних поїздів.

Послуга надаватиметься операторам інтермодальних поїздів, які укладуть з "Укрзалізницею" відповідні договори.

За словами голови правління АТ УЗ Олександра Камишіна, перевагами запровадження такого сервісу мають стати ритмічність перевезень, прогнозований час перевезення, можливість інтеграції в європейську систему контейнерних поїздів, прогнозована вартість послуги перевезення.

"Ми також готові до впровадження послуги з організації інтермодальних поїздів як у внутрішньому, так і в міжнародному сполученні. Вже сьогодні ми розглядаємо можливість організації поїздів до Польщі, Румунії, Австрії та Туреччини", - заявив Камишін.

Раніше повідомлялося, що АТ "Укрзалізниця" отримає 25 млн доларів гранту від Світового банку, які спрямує на купівлю та будівництво фітингових платформ.

Відзначимо, що в "Укрзалізниці" планували розпочати контрейлерні перевезення до ЄС ще у 2020 році. В 2018 році обговорювалися такі перевезення з Румунією.

Також нагадаємо, що нещодавно в УЗ анонсували, що мають намір створити власну компанію-перевізника на території Європейського Союзу та до кінця поточного року планують почати надавати послуги цієї компанії українським вантажовідправникам.