За сприяння Міністерства транспорту Великої Британії "Укрзалізниця" отримала безоплатно від британської залізничної компанії Network Rail Infrastructure Limited модульні мостові прольоти, опорні конструкції, інструменти, землерийну техніку та техніку для навантаження й розвантаження вантажів.

Зокрема, 5 нових екскаваторів JCB отримає філія "Центр з будівництва та ремонту інженерних споруд", яка проводить роботи з відновлення інфраструктури, у тому числі на деокупованих територіях України. Одну одиницю техніки для навантаження та розвантаження вантажів буде передано філії "Центр транспортного сервісу "Ліски".

В УЗ відзначили, що контейнери, у яких перевозився вантаж, у рамках пакету допомоги також передаються "Укрзалізниці" для подальшого використання, зокрема для міжнародних перевезень.

Передача нових екскаваторів JCB та техніки для навантаження й розвантаження вантажів є заключною частиною пакету допомоги від Великої Британії. Загалом "Укрзалізниця", як і було анонсовано, отримала допомогу від уряду Великобританії в особі Network Rail на суму майже 10 мільйонів фунтів стерлінгів.

Також британці взяли на себе всі логістичні витрати та витрати на проведення тренінгів для українських залізничників.