Між Адміністрацією морських портів України та Європейською агенцією з безпеки мореплавства у межах проєкту "Безпека мореплавства, безпека та захист морського середовища в регіонах Чорного та Каспійського морів" (BCSEA ІІ) підписано угоду про безоплатну передачу спеціалізованого обладнання для ліквідації забруднень в акваторіях морських портів.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію АМПУ.

Зазначається, що підписання цієї угоди - результат перемовин, які тривали протягом 2022 року. 

"Ми вдячні Європейській агенції з безпеки мореплавства за підтримку та сподіваємося на подальшу співпрацю, адже в нас одна ціль - запобігання потенційних ризиків екологічних катастроф, які можуть мати транскордонний вплив внаслідок забруднень акваторій морських портів. Надане обладнання для локалізації та ліквідації забруднень значно оновить та підсилить наші засоби для реагування на забруднення у Чорному морі", - наголосив під час підписання угоди заступник Голови ДП "АМПУ" Андрій Крейтор.

У свою чергу Директорка Європейської агенції з безпеки мореплавства Маїя Марковчич Костелац підкреслила важливість подальшої продуктивної співпраці з Адміністрацією морських портів України у межах проєктів, які реалізуються Європейською агенцією з безпеки мореплавства.

Підписання угоди відбулося у головному офісі Європейської агенції з безпеки мореплавства у місті Лісабон.