Компанія DB Cargo, вантажний підрозділ концерну Deutsche Bahn, протягом зимових місяців подвоїла обсяги транспортування вугілля. Ці перевезення забезпечили відновлення роботи вугільних електростанцій, які були виведені з резерву для забезпечення стабільного постачання електроенергії після припинення поставок газу з росії через війну в Україні.

Як пише ЦТС з посиланням на Railway gazette, з жовтня DB Cargo доставила на 15 електростанцій сумарно 3 млн т вугілля. Для цього було повернуто в роботу близько 1 тис. вагонів. Щоденно взимку з портів на узбережжі Північного моря перевозилося в середньому 30 тис. т вугілля.

Основні маршрути пролягають з Роттердама та Амстердама до Саару та південної Німеччини. При цьому, вугільні потяги використовують спеціальні "енергетичні коридори", де їм надається пріоритет над іншими вантажними поїздами.

З настанням весни вугілля постачається на електростанції не так інтенсивно - у міру потреби. Проте, наприкінці року німецькі залізничники знов очікують зростання обсягів перевезень даного вантажу.

"Залізничні вантажні перевезення довели, що є життєво важливою та надійною частиною нашої системи електропостачання цієї зими, - відзначила гендиректор DB Cargo Сігрід Нікутта. - Нам вдалося дуже швидко подвоїти звичайні обсяги перевезень протягом лічених тижнів. Жоден інший вид транспорту та жодна інша компанія, що займається вантажними перевезеннями, не змогли б досягти цього в такому великому масштабі".

Нагадаємо, що "Укрзалізниця" протягом 12 місяців 2022 року перевезла 29,5 млн т вугілля. Найбільший в Україні приватний вагонний оператор "Лемтранс" за цей же період транспортував 13,9 млн т вугілля.