Компанія Stadler оголосила, що локомотив EURO9000 схвалений для продажу в Німеччині та Австрії. У найближчі місяці найпотужніший локомотив Європи також буде схвалений для експлуатації в Швейцарії, Бельгії, Нідерландах та Італії.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

EURO9000 - це потужний багатосистемний локомотив із системою осей Co'Co, що дозволяє працювати на електрифікованих лініях, що живляться від змінного і постійного струму. Його модульна конструкція дає змогу встановлювати до трьох різних систем бортового приводу (електричного, дизельного та/або акумуляторного) для руху на неелектрифікованих лініях.

З діапазоном потужності до 9 МВт EURO9000 є найпотужнішим локомотивом у Європі.

Він призначений для швидкісної їзди по основних європейських коридорах зі змішаним рухом та дозволяє транспортувати більш важкі та довші поїзди.

Локомотив відповідає вимогам TSI та призначений для експлуатації на міжнародних маршрутах вздовж основних європейських залізничних коридорів для обслуговування важких вантажів або середньошвидкісних пасажирських операцій навіть на міжнародних маршрутах.

У 2019 році Stadler отримав перше замовлення від European Loc Pool (ELP) на локомотиви EURO9000, які будуть здані в оренду операторам залізничних вантажних перевезень у різних країнах.