Оператор інфраструктури залізниць Литви LTG Infra, відповідальний за реалізацію проекту Rail Baltica на території республіки, підписав контракт вартістю 8,6 млн євро з латвійською компанією A.C.B., яка виграла тендер на будівництво під'їзних автомобільних доріг на ділянці ВШМ Жеймяй - Шета в Каунаському повіті. 

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Цією ділянкою, розташованою на напрямі Каунас - кордон Латвії, завершено основну частину тендерних процедур і укладено контракт на спорудження верхньої будови колії.

Компанія A.C.B. має досвід роботи у Литві, вона брала участь у реконструкції аеропортів у Вільнюсі та Паланзі.

Підрядник має побудувати 14 під'їзних автошляхів, які після введення магістралі в експлуатацію обслуговуватимуть об'єкти залізничної інфраструктури.

У тих місцях, де таке використання неможливо, від них будуть зроблені відгалуження до залізниці. За умовами контракту компанія також здійснить рекультиваційні заходи. На виконання робіт приділяється 14 місяців.

Наразі компанія Eurovia Lietuva завершує спорудження 16 під'їзних автомобільних доріг та двох доріг для обслуговування майбутньої інфраструктури на ділянці Швейцарія - Жеймяй, розташованій між Каунасом та Рамігалом.

Зі загальної довжини магістралі Rail Baltica на території країн Балтії, що дорівнює 870 км, найбільша частина (392 км) припадає на Литву.