Агентство транспортної інфраструктури Ірландії обрало компанію Atkins, яка є дочірнім підрозділом групи SNC Lavalin, як розробника програми підготовчих робіт за проектом MetroLink, що має передувати спорудженню самої інфраструктури метрополітену.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Програма Advance Works передбачає укладання семи контрактів, в рамках яких будуть виконані такі роботи, як перенесення інженерних комунікацій, археологічні розкопки та визначення культурно-історичної цінності об'єктів, сприяння отриманню дозволів на землевідведення та екологічний моніторинг.

MetroLink є одним із ключових проектів, включених у план національного розвитку Ірландії.

Лінія автоматизованого метро завдовжки 18,8 км із 16 станціями пройде із Сордса - північного передмістя Дубліна через міжнародний аеропорт та центр ірландської столиці до станції Чарлмонт на південному березі Гранд-каналу.

Розрахунковий пасажиропотік становить 53 млн пасажирів на рік, а час у дорозі між кінцевими станціями - 25 хвилин. Щогодини поїзди лінії метро зможуть перевозити до 20 тис. пасажирів у кожному напрямі. Для порівняння, на лінії Green, яка входить до мережі приміських сполучень DARTS, цей показник становить приблизно 9000 осіб.

Пасажири лінії матимуть можливість пересадки на існуючі транспортні мережі - DARTS та трамвайних ліній Luas, а також на потяги далекого прямування InterCity. Крім того, на станції Естуарі буде розміщено багаторівневе паркування, розраховане на пасажирів MetroLink, які прибувають із сусідніх міст.

Уряд Ірландії схвалив попереднє техніко-економічне обґрунтування проекту MetroLink у липні 2022 року. Будівельні роботи розпочнуться після виділення необхідних коштів та схвалення урядом бізнес-моделі проекту.