Американська FedEx, одна з найбільших у світі транспортно-логістичних компаній, пожертвувала понад 1 млн доларів на транспортування гуманітарної допомоги для Туреччини та Сирії, що постраждали від землетрусів.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

У період з 17 по 21 лютого компанія організувала п'ять спеціальних рейсів Дубай - Стамбул. Літак FedEx MD-11 перевозив приблизно 230 тонн гуманітарної допомоги, включаючи намети, ковдри та речі для немовлят, предмети побуту та гігієнічні набори, надані Міжнародною федерацією товариств Червоного Хреста та Червоного Півмісяця (IFRC).

"У цей важкий час FedEx прагне допомогти багатьом громадам, які постраждали від землетрусів. Ми прагнемо зробити свій внесок у відновлення після землетрусу в регіоні, використовуючи нашу глобальну мережу, організовуючи спеціальні рейси та надаючи матеріально-технічну підтримку", - сказав президент FedEx Радж Субраманіам.

Використовуючи свою глобальну мережу та досвід логістики, FedEx також підтримала зусилля інших некомерційних організацій і урядів під час кризи. 8 лютого цього року компанія пожертвувала 100 тис доларів до Червоного Хреста на підтримку діяльності турецьких і сирійських громад.

Від імені уряду Стамбула та місцевого муніципалітету 8 лютого компанія FedEx доставила засоби першої допомоги з міжнародного аеропорту Стамбула імені Сабіхи Гекчен до Малатьї у Туреччині, включно з їжею, наданою Umursan Un Ltd., і одягом, наданим місцевими жителями.

Компанія FedEx також надала транспортну підтримку канадській організації GlobalMedic з надання допомоги постраждалим від стихійних лих. Водоочисні установки AquaResponse3 були доставлені в пункти роздачі продовольства в постраждалому регіоні Туреччини.

FedEx співпрацює з американською організацією World Central Kitchen для доставки матеріалів із Мадрида до Аданиу.