Австрійська Федеральна залізниця (ÖBB), на знак солідарності до роковин широкомасштабного вторгнення російських військ до України надає право на безкоштовний проїзд для вимушено переміщених осіб з України з місць їх проживання до Відня та у зворотному напрямку. 

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію Посольства України в Республіці Австрія.

Право на безкоштовний проїзд діятиме з 02:00 до 11:00 24 лютого 2023 року у напрямку Відня та з 17:30 до 00:00 24 лютого 2023 року у зворотному напрямку.

Для того, щоб отримати право на безкоштовний проїзд, необхідно у касі ÖBB пред’явити паспорт громадянина України та заповнити анкету, яка буде дійсна у подальшому як квиток для подорожі туди і назад.

Зазначається, що вказана форма буде доступна у всіх касах Австрійської Федеральної залізниці (ÖBB) з 20 лютого 2023 року.

Безкоштовний проїзд для українців було організовано у звязку з тим, що на 24 лютого у Відні запланована демонстрація до річниці повномасштабного вторгнення росії в Україну. Отже, таким чином організатори акції намагаються залучити якомога більше українських громадян, що зараз знаходяться в Австрії.