Компанія Norske tog, яка відповідає за придбання, володіння та керування парками пасажирського рухомого складу в Норвегії замовила у Alstom 25 додаткових регіональних електропоїздів Coradia Nordic.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Вартість контракту складає 230 млн євро. Це вже другий контракт, укладений відповідно до рамкового договору на постачання до Норвегії 200 поїздів на суму понад 1,8 млрд євро. Таким чином, тверді замовлення від Norske Tog оформлені на 55 поїздів Coradia Nordic, перші з яких мають бути передані замовнику для випробувань у 2024 році із введенням в експлуатацію наприкінці 2025 року.

Нові регіональні поїзди будуть використовуватися для приміських і експрес-сполучень між Скі та Стабекк у столичному районі Осло. Посилений парк поїздів забезпечить транспортні послуги в регіоні з інтенсивним трафіком.

Потяги Coradia Nordic для Norske tog адаптовані до потреб норвезької залізничної мережі та до норвезьких погодних умов.

Нові поїзди розраховані на швидкість руху до 200 км/год. Цей рухомий склад оснастять бортовими системами європейської системи управління рухом поїздів ETCS.

Одноповерхові шестивагонні поїзди Coradia Nordic з низьким рівнем підлоги побудовані на основі універсальної технологічної платформи, яка за рахунок модульності відповідає вимогам міжміських та регіональних перевезень.

Замовник може вибрати конфігурацію та інтер'єри, що найбільше відповідають його бізнес-стратегії та потребам ринку. Можливе обладнання потягів тяговими акумуляторами та паливними елементами для роботи на неелектрифікованих лініях.

Будівництво поїздів буде організовано на підприємстві Alstom у Зальцгіттері.