В АМПУ повідомили, що на зустрічі керівництва держпідприємства з представником Європейської комісії Аланом Бароном та представником Дунайської комісії зі сторони Румунії Антоніо Стоан, що пройшла в рамках реалізації ініціативи "Шляхи солідарності", обговорили питання збільшення потенціалу та пропускної здатності каналу Суліна, пише ЦТС.

"Для нас дуже важливою є підтримка Європейського Союзу у розв’язанні проблем судноплавства на річці Дунай. Враховуючи обмежену кількість румунських лоцманів на Сулінському каналі, АМПУ готова залучити українських лоцманів для покращення координації та збільшення обсягів перевезень", - підкреслив в.о. голови ДП "АМПУ " Олексій Востріков. 

Також під час зустрічі обговорили питання якісного налаштування системи навігаційної обстановки, запоруки ефективного та безпечного судноплавства Дунайського регіону.

"Саме дунайські порти у 2022 році показали найкращі результати за всі роки роботи. Перевантажено 16,5 млн тонн вантажів. Звісно, у нас попереду ще дуже багато завдань щодо покращення та розвитку судноплавства на Дунаї. Адже наразі основою морських та річних перевезень є порти Дунайського кластеру, які вкрай потребують посилення та оновлення задля продуктивного та якісного функціонування", - додав Востріков.