В аеропорту Вільнюса планують побудувати новий термінал вильоту. Масштабний проект триватиме два роки, заявляє Міністерство транспорту Литовської Республіки, пише ЦТС.

Всі роботи відбуватимуться в діючому аеропорту.

Перші мандрівники зможуть скористатися новим терміналом у 2025 році.

За словами представників литовських аеропортів, найважливішою метою проекту нового терміналу вильоту є збільшення пропускної здатності для обслуговування більшої кількості пасажирів. Після завершення будівництва загальна площа пасажирських терміналів Вільнюського аеропорту збільшиться на третину, а його пропускна здатність подвоїться до 2400 пасажирів на годину.

"Новий термінал головного аеропорту Литви обслуговуватиме вдвічі більше пасажирів. Це також підніме яквсть послуг аеропорту на вищий рівень. Коли він буде побудований, це також відкриє можливості для модернізації старого комплексу", - підкреслив міністр транспорту Литви Марюс Скуодіс.

Разом із будівництвом нового терміналу буде реконструйовано під’їзні шляхи до Вільнюського аеропорту. Відремонтують інженерні мережі, замінять покриття та встановлять навіси.

"Цей проект - не лише будівництво, а й можливість інновацій в аеропортах, де ми нарешті зможемо застосувати передові технології для підвищення ефективності аеропорту та комфорту пасажирів. Це, безсумнівно, найважливіший проект з усіх литовських аеропортів на найближчі роки, якому ми приділяємо багато наших внутрішніх ресурсів", - стверджує менеджер литовських аеропортів Аурімас Стіклюнас.

Будівля матиме два поверхи. На першому поверсі знаходитиметься зона реєстрації пасажирів із зоною самообслуговування. Також будуть облаштовані громадські місця загального користування, кафе та інші комерційні приміщення, а також офіси авіакомпаній. На другому поверсі будуть зони контролю безпеки та ворота на виліт і приліт для пасажирів з країн Шенгенської зони.

Новий термінал будують між VIP-терміналом з конференц-центром і старим пасажирським терміналом.

Загальна вартість контракту становить 41,5 млн євро.

20230203115432Wilno3

20230203115432Wilno4

20230203115432Wilno2

20230203115402Wilno1