Керівництво амстердамського аеропорту Схіпгол, одного з найбільших хабів Європи, має намір ввести додатковий збір у розмірі двох-трьох євро, який стягуватиметься за кожну зареєстровану валізу. 

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Літо 2022 року стало парадоксом для авіаційної галузі. З одного боку, авіакомпанії та аеропорти відчули сплеск попиту після майже двох років спокою через пандемічні обмеження на подорожі. З іншого боку, ні авіакомпанії, ні аеропорти не були готові приймати таку кількість пасажирів. Це призвело до скасування рейсів, затримок та втрати багажу.

Попит на авіаперельоти стабільно зростає, і очікується, що ця позитивна тенденція збережеться в найближчі місяці.

Тож, зокрема, амстердамський аеропорт Схіпхол потребує більше вантажників. Проблема в тому, що низькі зарплати не спонукають нових людей влаштовуватися на роботу вантажників, оскільки аеропорт не може підвищити зарплату, щоб зробити цю роботу привабливою.

Нідерландський аеропорт придумав, що з пасажирів, які подорожують через Схіпхол, стягуватиметься додаткова плата у розмірі двох-трьох євро за валізу. Директор відділу кадрів хендлінгової компанії Viggo Едвін ван дер Лінден вважає, що це дасть змогу підвищити зарплати і залучити нових людей на роботу, що потрібно аеропорту, щоб уникнути збоїв.