ДП "Білгород-Дністровський морський торговельний порт" повідомило, що відбулось засідання аукціонної комісії з приватизації єдиного майнового комплексу державного підприємства, пише ЦТС.

"Одноголосним рішенням комісії затверджено умови продажу та подано на затвердження Фонду державного майна України", - йдеться в повідомленні.

Також на засіданні аукціонної комісії визначено стартову ціну єдиного майнового комплексу ДП та розроблено інформаційне повідомлення про проведення аукціону.

Зазначимо, що днями перший заступник Голови ФДМУ Дмитро Кліменков відвідав підприємство та ознайомився з перебігом підготовки до аукціону. "Приватизація цього порту дозволить залучити приватні інвестиції для розвитку логістики, а кошти від аукціону стануть підтримкою для Сил оборони", - повідомив він.

Нагадаємо, ЦТС писав, що Фонд державного майна України планує до кінця зими 2023 року виставити на аукціон майновий комплекс Білгород-Дністровського МТП. У квітні ДП "Білгород-Дністровський морський торговельний порт" розпочало роботу у форматі транспортно-логістичного центру до відкриття Чорного моря для судноплавства. У травні 2021 року ДП "БДМТП" передано під управління ФДМ для підготовки до приватизації. 

Білгород-Дністровський порт стане другим портом на приватизації. До цього ФДМУ успішно провів аукціон з продажу єдиного майнового комплексу ДП "Морський торговельний порт Усть-Дунайськ" та залучив 201 мільйон інвестицій.