В німецькому Гамбурзі на залізниці проводять експеримент з інформування пасажирів про зайнятість місць у поїздах в режимі реального часу. Завдяки технології, розробленій компанією S-Bahn Hamburg, пасажири бачитимуть на табло залізничних станцій, в яких вагонах прибуваючого поїзда є більше вільних місць, а в яких їх нема.

Як пише ЦТС з посиланням на Railway gazette, спеціальні датчики сканують поїзди, що проходять, щоб зібрати інформацію про зайнятість окремих вагонів. Далі вона надсилається через систему керування PSI та передається на дисплеї на наступній станції.

55609_hamburgsbahntrainloadinginformation_979973 (1)

Дисплеї використовують формат світлофора, що дозволяє пасажирам розташуватися в найкращому місці, щоб знайти вільні місця.

Це має призводити до меншої кількості затримок під час посадки та висадки та до більш пунктуальної роботи залізниці.

На пілотній фазі проекту до березня системою датчиків планують обладнати 16 станцій. Далі експеримент планують поширити на інші станції.

Раніше ЦТС писав, що вагони електричок, які вже найближчим часом курсуватимуть в Гамбурзі, будуть обладнані інформаційними табло, які інтегровані безпосередньо в віконне скло.