Віце-прем’єр-міністр з відновлення України - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков в рамках Спільного засідання Уряду України та Єврокомісії розповів, що у 2023 році Україна продовжить розвивати логістику на кордоні з ЄС, пише ЦТС.

Йдеться про відкриття нових та збільшення пропускної спроможності наявних пунктів пропуску на кордоні з ЄС, а також будівництво доріг, мостів та залізничних колій, які відіграють критичну роль для українського експорту.

"З першого дня повномасштабного вторгнення спільно з Євросоюзом працюємо над розвитком інфраструктурних проєктів розбудови альтернативних логістичних маршрутів. Зокрема, за останній рік на кордоні з державами ЄС відкрили новий автомобільний пункт пропуску, збільшили пропускну спроможність ще двох існуючих пунктів та покращили залізничну логістику на кордоні", - заявив Кубраков.

Він висловив надію, що цьогоріч буде продовжена Угода про лібералізацію перевезень автотранспортом Україна - ЄС, термін дії якої завершується в червні.

"Завдяки їй українські перевізники отримали вільний доступ до європейського ринку, що своєю чергою позитивно вплинуло на товарообіг України та ЄС", - додав віце-прем’єр-міністр з відновлення України - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури.

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення на західному кордоні з ЄС вдалось відкрити новий автомобільний пункт пропуску "Красноїльськ" (на кордоні з Румунією), збільшено пропускну здатність пункту "Краківець" (на кордоні з Польщею), а також відновлено роботу на залізничному маршруті "Рахів - Валя Вишеулуй" (до Румунії).