В США розробник та виробник безпілотних вантажних літаків Natilus оголосив про підписання першої угоди на постачання безпілотників з вантажною авіакомпанією Ameriflight, пише ЦТС.

Угода передбачає постачання 20 фідерних літаків Natilus Kona сукупною вартістю 134 млн доларів.

З цією угодою портфель замовлень Natilus перевищив 460 літаків сукупною вартістю 6,8 млрд доларів. Компанія вже має контракти з Volatus Aerospace, Astral Aviation, Aurora, Dymond, Flexport та ін.

Ameriflight є найбільшим у США вантажним авіаперевізником, який виконує нерегулярні чартерні рейси. Компанія виконує рейси за маршрутами в США, Канаді, Мексиці, Карибському басейні та Південній Америці.

Авіаперевізник спеціалізується на так званих фідерних перевезеннях - нетривалих рейсах у 1-2 години, що виконуються невеликими літаками, такими як Embraer EMB-120, Beechcraft 1900C і Fairchild Swearingen Metroliner. Це старіючі моделі, які вже тяжіють до заміни на більш ефективні літаки, які пропонує Natilus.

Natilus розробив лінійку з трьох вантажних літальних апаратів, що відрізняються за вантажопідйомністю та дальністю польотів. Kona - найменший, близькомагістральний безпілотник вантажністю 3,8 тонни. Друга модель Alisio має вантажопідйомність 60 тонн і може працювати на маршрутах середньої та великої дальності. Третя Nordes - далекомагістральний БПЛА вантажопідйомністю 100 тонн.