Польський Centralny Port Komunikacyjny вже має підрядників на підготовчі роботи з будівництва недалеко від Варшави нового мегааеропорту. Зараз починаються так звані попередні ринкові консультації щодо відповідних будівельних робіт.

Про це пише ЦТС з посиланням на Rynek Lotniczy.

Початкові ринкові консультації (WKR) - це партнерський діалог між інвестором і підрядною індустрією, який передує тендерам, контрактам і фактичним будівельним роботам. Його мета - проаналізувати потенціал ринку, перевірити зацікавленість у замовленнях у прийнятій інвестором формулі та зібрати кращий досвід щодо виконання робіт.

Йдеться також про отримання інформації, яка сприятиме проведенню тендерів, сприятиме визначенню оптимальних критеріїв оцінки тендерних пропозицій, обсягу замовлень та умов договорів, а також правил пакетування замовлень і розподілу ризиків між інвестором і підрядниками.

"Під час консультацій ми плануємо спільно з потенційними підрядниками напрацювати імплементаційні та договірні стандарти, які будемо застосовувати під час майбутнього будівництва нового аеропорту. Ми також стежимо за рішеннями впровадження, інноваціями та технологічними новинками, які використовуються в мегапроектах за кордоном. Кращі з них будуть використані в нашому проекті", - підкреслила директор Офісу управління підпрограмою аеропорту STH Марцена Хебда-Стандкіє.

Під час переговорів підрядники будуть розділені на групи в рамках майбутніх пакетів виконання. Компанія CPK хоче вести переговори як з потенційними генпідрядниками, так і з субпідрядниками та постачальниками передових технологій. Кінцевий термін подачі заявок на участь у WKR - 6 лютого.

Минулого року компанія CPK перейшла від планування до проектування, уклавши договори з чотирма проектними бюро та консорціумами. Багатопрофільна документація, підготовлена ​​ними, сформує єдиний цілісний проект усієї інвестиції.