Польске місто Бидгощ планує замовити 40 нових низькопідлогових трамваїв від Pesa Bydgoszcz.

Про це пише ЦТС з посиланням на Вydgoszcz Іnformuje.

Перше замовлення, яке складається з 10 одиниць, має з'явитися на маршрутах Бидгоща з вересня, останній з 10 - в листопаді.

"Ми врегулювали рамковий тендер, який виграла Pesa. Перше замовлення стосувалося десяти трамваїв, зараз ми запускаємо опцію ще на одинадцять і готові купити ще дев'ятнадцять, щоб всі трамваї, що курсують в Бидгощі, вже були сучасними", - зазначив мер міста Рафал Брускі.

У випадку замовлення на дев'ятнадцять трамваїв влада міста чекає рішення Центру транспортних проектів ЄС. Це співфінансування ЄС в рамках програми FEnIKS (Європейські фонди інфраструктури, клімату, навколишнього середовища 2021-2027), що досягає до 80% вартості контракту.

За словами заступника директора з транспорту ZDMiKP у Бидгощі Рафаля Гжегожевського, наразі в місті працює 35 низькопідлогових трамваїв, завершення всього замовлення призведе до того, що місто матиме 75.

Трамваї будуть відповідати сучасним стандартам - мати кондиціонер, інформаційну систему сповіщення пасажирів і низьку підлогу. Вони будуть розподілені рівномірно по всіх трамвайних лініях міста.