ДП "Залізниця Молдови" закупить 1000 зерновозів за рахунок допомоги уряду Польщі.

Про це пише ЦТС з посиланням на Rail.insider.

"Розпочато проєкт із закупівлі 1000 вагонів-зерновозів, які будуть поставлені до 2025 року. Нові вагони будуть профінансовані за рахунок кредиту допомоги від уряду Польщі у розмірі 65 млн євро", - розповів генеральний директор Calea Ferată din Moldova Олег Тофілат, підсумовуючи роботу у 2022 році.

Він також розповів про найбільші інвестиційні проєкти компанії в покращення інфраструктури.

Так, за словами керівника, у травні 2022 року відбувся запуск "найважливішого проєкту залізничної інфраструктури за часів незалежності - модернізації залізничної ділянки Тигіна-Басарабяска-Джурджулешти". Відстань - 233 км. Вартість проекту - 113 млн євро (ЄБРР, ЄІБ, Європейська комісія). Роботи виконує компанія з Казахстану.

В рамках ініціативи ЄС Solidarity Lanes (Шляхи солідарності) розроблений план екстреної реабілітації коридору Кейнарі-Кишинів-Унгень-Бельці-Велчинець. Загальна вартість становить приблизно 96 млн євро. Роботи з відновлення залізниці мають розпочатися цього року та завершитися у 2024-му.

Крім того, Молдова підключена до транс’європейської транспортної мережі TEN-T, у зв’язку з чим Євросоюз виділить 20 млн євро на відновлення залізниці в країні.