Через прикордонні переході між Україною та Румунією в 2022 році передано 3,3 млн тонн вантажів, що майже вдвічі більше, ніж за 2021 рік, йшлося в ході наради українських та румунських залізничників із вантажовідправниками.

Про це пише ЦТС з посиланням на Rail.insider.

"Якщо говорити про обсяги, то в минулому 2022 році через румунські прикордонні переходи було оброблено 3 млн 303 тис. т вантажів. При цьому збільшення відбулося майже в 2 рази. У 2021 році по Румунії обсяг передачі вантажів становив 1 млн 684 тис. т", - зазначив заступник директора департаменту комерційної роботи АТ "Укрзалізниця" Валерій Ткачов.

Він відмітив, що серед вантажів лідирує зерно. На другому місці - руда. В четвірку лідерів також входять цемент та чорні метали.

В той же час, в ході наради зазначалося, що в першій половині січня 2023 року показники дещо погіршилися порівняно з груднем 2022-го.

Залізничники обговорили, яким чином можна покращити роботу. Румунські перевізники озвучили, зокрема, проблему із оформленням віз для своїх працівників, для яких лімітований термін перебування за кордоном.