Оператор інфраструктури залізниць Іспанії Adif реалізує програму реконструкції магістралей, що обслуговуються. 

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

На лінії Хихон-Правія колії 1000 мм довжиною 51 км консорціум у складі компаній Alstom Transporte e Instalaciones та Técnicas Eléctricas Asturianas виконає модернізацію систем ЖАТ та зв'язку.

Проект вартістю 25 млн євро з терміном виконання 13 місяців передбачає оснащення лінії пристроями двостороннього автоблокування, впровадження мікропроцесорних систем централізації на станціях та їх включення в систему диспетчерського управління з центральним постом на станції Ель Беррон.

У рамках програми модернізації лінії Сьюдад-Реал - Меріда визначено переможця тендеру на розробку проекту, монтаж та технічне обслуговування протягом 48 місяців систем фіксованого та мобільного зв'язку стандарту GSM‑R на ділянці Вільянуева-де-ла-Серена (провінція Бадахос) - Брасатортас- Вередас (провінція Сьюдад-Реал) завдовжки 161,5 км.

Роботи вартістю 6,98 млн євро виконає консорціум у складі компаній Sistemas y Montajes Industriales та Kontron Transportation España. Термін виконання контракту - 18 міс. Контракт фінансується із фонду Євросоюзу NextGenerationEU.

Adif також провів тендер вартістю 38,3 млн євро на оснащення цієї ділянки (включаючи проектування та будівельно-монтажні роботи) сучасними засобами ЖАТ, призначеними для заміни телефонних засобів зв'язку при організації руху поїздів.

Поряд із впровадженням нових засобів сигналізації та зв'язку Adif оновив елементи інфраструктури більш ніж на 57 км лінії Сьюдад-Реал - Меріда, вклавши 40,5 млн. євро, до яких додасть ще 54 млн євро на модернізацію ділянки Брасатортас-Гуадальмес.