Контроль на чесько-словацькому кордоні, запроваджений у зв'язку з різким зростанням нелегальної міграції, буде продовжено, повідомили у Міністерстві внутрішніх справ Чеської Республіки.

Про це пише ЦТС з посиланням на Логіст Today.

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду.

Прикордонний контроль зі Словаччиною діятиме як мінімум ще 14 днів - до 26 грудня 2022 року.

"Кількість затримань нелегальних мігрантів поступово знижується, тому ми продовжили перевірки лише на два тижні. Перед святами ми ще раз оцінимо ситуацію та вирішимо, чи потрібно буде продовжувати перевірки у їхньому нинішньому вигляді", - заявив міністр внутрішніх справ країни Віт Ракушан.

За його словами, вирішення проблеми хвилі нелегальної міграції також інтенсивно обговорюється на рівні ЄС, востаннє - 25 листопада 2022 року на позачерговій Раді міністрів внутрішніх справ у Брюсселі.

Разом с тим, із розширенням контролю уряд також схвалив продовження можливого розгортання військовослужбовців, які перебувають на дійсній службі, та співробітників митної служби, які допомагають поліції.

З 29 вересня, коли було введено перевірки, поліція перевірила загалом 2 140 464 особи. Вони виявили 9 187 осіб у незаконній міграції та відмовили у в'їзді 2 231 з них. Крім того, в ході перевірок було зафіксовано випадки небезпечної поведінки контрабандистів, у деяких із них поліції навіть доводилося вживати примусових заходів для зупинки транспортних засобів. Загалом у рамках заходу затримано 130 осіб, підозрюваних у контрабанді.