Французький контейнерний оператор CMA CGM підписав зобов'язуючу угоду про придбання контейнерних терміналів GCT Bayonne у Нью-Йорку і Нью-Джерсі, що належать Global Container Terminals Inc (GCT).

Про це пише ЦТС з посиланням на The Maritime Executive.

З урахуванням нових активів у CMA CGM буде 7 контейнерних терміналів у США.

Нью-Йорк і Нью-Джерсі є ключовими точками входу для контейнеропотоків на північному сході США і є головним хабом CMA CGM на східному узбережжі країни. Сукупна пропускна спроможність активів, що купуються, становить 2 млн TEU на рік, і існує резерв для подальшого розвитку потужностей.

Після закриття угоди CMA CGM має намір використовувати термінали обслуговування всіх клієнтів. Новий власник планує зберегти діючу управлінську команду та інвестувати в інфраструктуру терміналів для того, щоб у найближчі роки збільшити пропускну спроможність аж до 80%.

Угода підлягає узгодженню з компетентною владою. Вартість її не розкривається.

На даний момент CMA CGM через свою дочірню структуру CMA Terminals та її спільне підприємство Terminal Link має частки у 52 морських терміналах у 28 країнах.

США CMA CGM працює з кінця 1980. У 2005 році було відкрито штаб-квартиру лінії в Норфолку. На сьогодні CMA CGM має понад 15 тис. співробітників у Штатах.

Протягом останнього року група придбала у США низку активів, зокрема термінал Fenix Marine Services у порту Лос-Анджелес та бізнес Ingram Micro з обслуговування електронної торгівлі Commerce & Lifecycle Services.

CMA CGM належать на сьогодні повністю або частками п'ять контейнерних терміналів у США - FMS (100%) та PMS (10%) у Лос-Анджелесі, Датч-Харбор (100%) на Алясці, Bayport (26%) у Х'юстоні та SFCT ( 26%) у Майамі.