Залізниці Чехії (ČD) повідомили про проведення тендеру на постачання до 90 чотиривагонних електропоїздів, які планується використовувати на п'яти маршрутах у Празі та Середньочеському краї.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Рамковий контракт оцінюється в 1,8 млрд доларів.

Закупівля нового рухомого складу обумовлена планами ČD щодо переходу на електрифікацію на змінному струмі замість постійного, а також необхідністю заміни двоповерхових поїздів CityElefant, термін служби яких добігає кінця в наступні 10 років.

До участі у тендері запрошено Škoda Transportation, Alstom, CAF, Siemens, Stadler, PESA та Newag.

Крім двоповерхових електропоїздів, ČD розглянуть пропозиції поїздів із двоповерхових та звичайних вагонів, розрахованих на 380 пасажирів, а також з місцями для розміщення інвалідних крісел, дитячих колясок та велосипедів.

Необхідною вимогою до нового рухомого складу є забезпечення повної доступності для інвалідів, у тому числі наявність покажчиків зі шрифтом Брайля.

Потяги мають бути розраховані на максимальну швидкість 160 км/год, спроектовані для експлуатації на лініях, електрифікованих на постійному (3 кВ) та змінному (25 кВ, 50 Гц) струмі.

Ще однією поставленою перед виробниками вимогою є можливість експлуатації трьох чотиривагонних поїздів за системою багатьох одиниць, щоб 12-вагонний поїзд мав місця для 1140 чол.

Поїзди також будуть обладнані системою радіозв'язку GSM-R, європейською системою управління рухом поїздів ETCS, а також системою діагностики несправностей, що дозволяє передавати інформацію з борту поїзда до центру технічного обслуговування.

Нагажаємо, що 31 жовтня чеський залізничний оператор оголосив великий тендер на закупівлю 60 електропотягів.