Оператор інфраструктури залізниць Польщі PKP Polskie Linie Kolejowe, в рамках реалізації проекту з модернізації залізничних підходів до порту Гданськ, завершив всі роботи на залізничній інфраструктурі. Завдяки електрифікації та будівництву нових колій і пристроїв залізниця може обробляти більше вантажів у порту.

Про це пише ЦТС з посиланням на Nakolei.

Тепер до причалів можуть під'їжджати більш довгі та важкі поїзди довжиною 750 метрів і навантаженням на вісь 22,5 тонни.

"Покращений залізничний доступ до порту Гданськ забезпечив роботу ефективнішого і безпечнішого вантажного транспорту. Це означає більшу частку залізниць у перевезеннях вантажів, розвиток порту. Завдяки цьому ми збільшуємо можливості транспортування вантажів залізницею - найбільш екологічним транспортним засобом у внутрішньому та міжнародному сполученні", - повідомив член правління PKP Polskie Linie Kolejowe SA  Арнольд Бреш.

"Реалізація проекту дозволяє ефективніше транспортувати вантажі до порту залізницею. Такого ефекту було досягнуто завдяки значному збільшенню пропускної спроможності та покращенню транспортного потоку Балто-Адріатичного коридору", - додав керівник підрозділу CINEA Мортен Єнсен,.

У рамках проекту було побудовано та електрифіковано 70 км колій та 233 стрілочних переводів і пристроїв, побудовано автомобільний мост, крім того відновлено 3 мости, 2 віадуки та декілька водопропускних труб і модернізовано 13 залізничних переїздів.

csm_Pociagi_towarowe_na_torach_stacji_Gdansk_Port_Polnocny._fot._Krzysztof_Mystkowski_PKP_PLK_39c76f71fc-1170x780

csm_Pociagi_towarowe_na_stacji_Gdansk_Port_Polnocny_z_lotu_ptaka._fot._Krzysztof_Mystkowski_PKP_PLK_2_c48e2e5662

csm_Pociagi_towarowe_na_torach._fot._Szymon_Danielek_PKP_PLK_4e1d72faaf-1170x658

csm_Dyzurny_ruchu__monitory_na_nastawni_Gdansk_Port_Polnocny._fot._Krzysztof_Mystkowski_PKP_PLK_a55e7672a1-1170x780

csm_Wiadukt_drogowy_z_ciezarowkami_z_lotu_ptaka._fot._Krzysztof_Mystkowski_PKP_PLK_49c3fcefaf-1170x780