Єгипетське національне відомство з тунелів (NAT) та Alstom підписали рамкову угоду про проектування, будівництво та обслуговування лінії 6 метро Каїра, яка може стати першою автоматизованою лінією метро в Африці.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Лінія завдовжки 35 км перетне агломерацію Великого Каїра у напрямку з півночі на південь від міста Шубра-ель-Хейма до Ель-Хусуса в обхід Каїра.

Передбачено будівництво 26 станцій, 12 із яких будуть підземними.

Нова лінія провозною спроможністю до 1,5 млн чоловік на рік дозволить розвантажити першу лінію метро Каїра, та знизити навантаження на навколишнє середовище. У 2019 році транспорт Великого Каїру забруднював атмосферу викидами близько 22 млн т вуглекислого газу, що становило 40% викидів транспорту всієї країни.

Alstom поставить поїзди сімейства Metropolis (294 вагони), інтер'єри та оснащеність яких відобразять специфічні вимоги даного регіону. Поїзди будуть виготовлені з матеріалів, що на 98 % придатні для повторного використання.

Технічне обслуговування передбачається налагодити в депо Каїра, де з'являться нові робочі місця для місцевого населення.