Вантажний оператор LTG Cargo (дочірня компанія залізниць Литви - Lietuvos geležinkeliai) виконав дослідницький рейс поїзда з автомобільними напівпричепами за маршрутом Каунаський мультимодальний термінал - німецький Дуйсбург - італійський порт Трієст.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

У перспективі LTG Cargo планує за допомогою партнерів організувати через порт Трієст вантажні сполучення з Туреччиною та іншими країнами регіону.

В даний час LTG Cargo забезпечує доставку вантажів у сполученні Каунас - Дуйсбург і Дуйсбург - Трієст і має намір надати відправникам вантажу можливість перевезень з Литви до Італії.

З початком регулярних перевезень поїзди з вантажами для одержувачів у північній частині Італії відправлятимуться двічі на тиждень через Дуйсбург до італійського порту та контейнерного терміналу Червіньяно-дель-Фріулі, розташованого за 60 км від Трієста.

Дослідницькому рейсу передувало підписання 6 вересня 2022 року міністрами транспорту Італії та Литви меморандуму про наміри. Зокрема, сторони обговорювали можливість прямого сполучення між Каунасом та Трієстом.

За даними Міністерства транспорту Литви, продовженню цього маршруту до Таллінна може сприяти проект Amber Train, реанімований у середині вересня 2022 року з метою залучення вантажів на залізничний транспорт у сполученні між країнами Балтії та Скандинавії.