Мультимодальний термінал EWG, відкритий в угорському місті Фенешлітке біля кордону з Україною може приймати до 10 тис. т українського зерна на добу, повідомив член правління East-West Intermodal Logistics Plc. Адам Талосі в ході онлайн-наради залізничників України та Угорщини.

Про це пише ЦТС з посиланням на Rail.insider.

"Ми будемо підтримувати те, щоб кількість потягів, що передаються на кордоні була більшою. Термінал почав свою роботу. Уже стартував рух контейнерів між Україною та Угорщиною, а з листопада ми будемо приймати також насипні та навалочні вантажі. Ми зможемо перевантажувати на день 5-10 тис. т зерна з вагонів широкої колії у вагони європейської колії", - зазначив він.

Термінал стане найбільшим за потужністю, що розташований поблизу українського кордону.

Талосі додав, що у підприємства є локомотив М62 для широкої колії. "На угорській стороні ми зможемо надавати повний спектр послуг", - сказав він.

За даними українських залізничників, озвученими в ході наради, термінал уже прийняв один потяг із 26 вагонів, зараз слідує в напрямку підприємства ще 48 одиниць рухомого складу, а подавати вагони планується з прикордонної станції Еперешки локомотивом угорського національного оператора MAV.