Черги в напрямку західних прикордонних переходів України за минулий тиждень ще скоротилися до 15,7 тис. вагонів, повідомив заступник директора департаменту комерційної роботи АТ "Укрзалізниця" Валерій Ткачов в ході онлайн-наради з учасниками ринку аграрних перевезень.

Про це пише ЦТС з посиланням на Rail.insider.

За його словами, в бік усіх прикордонних переходів прямують 15 тис. 769 вагонів, із яких 3 тис. 778 з зерном. Він нагадав, що ще кілька місяців тому, у червні, черга доходила майже до 43 тис. вагонів загалом і до 10 тис. зерновозів.

Ткачов наголосив, що при здачі в середньому 1,5 - 1,7 тис. вагонів на добу, чергу можна ліквідувати за 10 діб.

Разом із тим, змінився лідер серед прикордонних переходів за найбільш напруженою ситуацію із чергою. Якщо раніше це був перехід Вадул-Сірет - Дорнешти, то нині Чоп - Чієрна над Тісоу. В напрямку нього слідує понад третина від загальної кількості вагонів - 5,8 тис.

Як зауважувалося під час наради, дана проблемна ситуація виникла через накопичення вагонів з рудою в напрямку меткомбінатів Словаччини.

Щодо зернових перевезень, то найбільше накопичення вагонів в бік переходів Батьово - Еперешки (1,3 тис. зерновозів) та Ягодин - Дорогуськ (майже 1 тис.).