Аеропорт столиці Нідерландів Схіпхол в Амстердамі пішов на безпрецедентні заходи та обмежив кількість пасажирів, які можуть вилітати з летовища. Так Схіпхол намагається подолати кризу, яка виникла через нестачу працівників та призвела до багатогодинних черг на контроль перед вильотом.

Про це пише ЦТС з посиланням на Avianews.

Проблема виникла після скорочення персоналу під час пандемії COVID-19. Коли цього року карантині обмеження зменшили, і пасажири почали частіше купувати авіаквитки, виявилося, що аеропорт не може повернути звільнених працівників.

Наразі обмеження будуть діяти до кінця березня 2023 року. Незалежний регулятор має провести переговори з авіакомпаніями для скорочення кількості пасажирів. Авіаперевізникам доведеться або зменшити розміри літаків, або скасувати частину рейсів з Амстердама.

У кінці 2022 року Схіпхол може переглянути обмеження. Якщо аеропорт зможе набрати необхідний персонал, то з січня 2023 року дозволить збільшити кількість пасажирів, що вилітають з Амстердама.

Для цього підприємство веде роботу з профспілками та компаніями, які забезпечують перевірку пасажирів в аеропорту. Схіпхол хоче підвищити зарплатню працівників служби безпеки, запропонувати їм кращій розклад та кімнати відпочинку, щоб зробити професію більш популярною та набрати новий персонал.