Найбільша німецька авіакомпанія Lufthansa з 1 жовтня більше не вимагає у пасажирів носити маски в своїх літаках. Аналогічні правила почали діяти для пілотів і бортпровідників.

Про це пише ЦТС з посиланням на Аvianews.

Виключенням залишаються рейси з Німеччини в міста Китаю та Індії. На цих маршрутах маски досі є обов’язковими через вимоги держав. При польотах в Китай та Індію пасажири мають носити маски або респіратори без клапанів з додатковим захистом стандарту FFP2, FFP3, KN95 та N95.

Lufthansa скасувала вимогу носити маски на більшості своїх рейсів на фоні спрощення карантинних вимог у Німеччині щодо протидії COVID-19.

Утім, Європейське агентство з безпеки авіації EASA все одно радить носити маски в аеропортах та у літаках, щоб зменшити ризик передачі коронавірусу.

Уперше Lufthansa запровадила вимогу для дорослих пасажирів носити маски весною 2020 року через пандемію COVID-19. Спочатку від подорожуючих вимагали просто прикрити ніс та рот будь якою тканиною. Пізніше авіаперевізник почав вимагати використовувати більш захищені маски та респіратори.

Від носіння масок на борту Lufthansa звільнила лише дітей до 6 років, а також дорослих, яким це заборонено через медичні причини.