Кабмін погодив підписання Угоди між урядом України та Продовольчою та сільськогосподарською організацією ООН - FAO - про створення в Україні Проєктного офісу і надання технічної та гуманітарної допомоги Україні, повідомляє Мінекономіки.

Про це пише ЦТС з посиланням на Економічну правду.

Підписати Угоду уповноважено першого віцепрем'єр-міністра - міністра економіки України Юлію Свириденко.

"Україна давно та плідно співпрацює з FAO - організацією, місією якої є боротьба з голодом по всьому світу. Адже наша держава була та залишається житницею Європи та світу. Однак через війну, розв’язану росією, допомога потрібна вже нам. FAO надає її, зокрема, реалізуючи спільно з урядами країн-партнерів програми підтримки українських аграріїв", - зазначила Свириденко.

За словами першого віцепрем'єр-міністра - міністра економіки, ухвалення Угоди та створення в Україні офісу FAO дозволить підняти співробітництво на значно вищий рівень.

"Це стосується також програм підтримки сільгоспвиробника і надання гуманітарної допомоги українцям, що опинилися у складних життєвих обставинах. Очікуємо більш тісної координації в питаннях зернового експорту. Україна й надалі допомагатиме країнам, де гостро стоїть питання продовольства. У перспективі співробітництво сприятиме зростанню українського експорту та досягненню нашої мети - створенню експортоорієнтованої економіки з високою доданою вартістю", - додала вона.