Компанія Alstom на даний момент все ще володіє 20% акцій російського виробника залізничного рухомого складу "Трансмашхолдинг" (ТМХ).

Так у французькій корпорації відповіли на запитання ЦТС, чи залишається Alstom акціонером ТМХ.

Разом з тим, в компанії відзначили, що "між Alstom і TMХ не існує жодного ділового чи операційного зв’язку, як і не існувало вже протягом деякого часу".

"Ми повторюємо, що ця участь є лише фінансовою. Враховуючи поточну ситуацію, Alstom оцінює всі доступні варіанти щодо цієї інвестиції. Цей процес триває", - додали в пресслужбі одного з найбільших світових виробників поїздів і локомотивів.

Нагадаємо, що після початку російського вторгнення в Україну Alstom припинив усі поставки в росію, а також призупинив інвестиції, які планувалися. Тоді в компанії проінформували, що будуть дотримуватися всіх міжнародних санкцій, введених по відношенню до країни-агресора.

Також відзначимо, що французький виробник в 2022 році викупив у ТМХ за 14,5 млн євро 25% акцій "Електровозоскладального заводу" в Казахстані. Ще 25% акцій цього підприємства володіють КТЖ (Казахстанські залізниці).