Президент правління PKP Cargo Даріуш Селіга повідомив, що росія за домовленістю з білоруссю блокує перевезення вугілля з Казахстану залізницею до Польщі.

Про це пише ЦТС з посиланням на Rail.insider.

"Про вугілля з Казахстану всі чули, але ніхто його не бачив. Неофіційно відомо, що частина казахстанського вугілля йде до Польщі, але росія за домовленістю з білоруссю дозволяє його транспортування лише за умови, що в транспортній документації вказана, наприклад, німецька кінцева станція. Повідомляється, що на білоруському боці є багато составів вугільних поїздів із Казахстану, які мали бути доставлені до Польщі. Казахи щосили намагаються подолати ці бар’єри", - зазначив він.

Селіга розповів, що сьогодні вугільні перевезення є пріоритетними для компанії.

"Найближчі місяці будуть дуже важкими. Ми не знаємо, що принесе війна, яка буде погода. Але вся наша діяльність буде підпорядкована тому, щоб поляки мали вугілля", - заявив він.

Президент правління PKP Cargo додав, що наразі компанія перевозить вугілля із польських портів у дуже великої кількості. "Обсяги перевезень вугілля, інших навалювальних вантажів і контейнерів настільки великі, що іноді поїзди накопичуються, і на вході в порти або на виході з них утворюються черги. Але це не часті випадки. Залізнична інфраструктура має свої обмеження", - сказав він.

Крім того, перевезення здійснюються через порти інших європейських країн-партнерів.