Співробітники щонайменше п'яти російських авіакомпаній, у тому числі групи "Аерофлот", і понад десяти аеропортів отримали повістки у військкомати протягом доби після того, як російський президент володимир путін оголосив про "часткову" мобілізацію в рф.

Про це з посиланням на Коммерсант повідомляє ЦТС.

Видання пише, що велика кільксть пілотів в авіакомпаніях - офіцери запасу, які пройшли навчання на військових кафедрах льотних училищ, або рядові, що служили в армії. Джерела журналістів припускають, що потенційно можуть мобілізувати 50-80% співробітників. Джерело, близьке до групи "Аерофлот", заявило, що мобілізація торкнеться більш ніж половини штату самої компанії, а також "Побєди" та "росії", які входять до однієї групи.

Щонайменше у п'яти опитаних журналістами авіакомпаніях зараз вивчають порядок формування запиту на бронь для працівників, необхідних для продовження роботи. Поки що юристи авіакомпаній не можуть точно сказати, куди необхідно направляти список із бронею на співробітників - до Мінтрансу, Міноборони чи влади регіонів.

Від офіційних коментарів у більшості перевізників відмовилися. В авіакомпанії "росія" заявили, що "процес планування кабінних та льотних екіпажів авіакомпанії здійснюється у звичайному режимі".

Нагадаємо, 21 вересня президент рф володимир путін оголосив проведення в країні "часткової мобілізації" та підписав відповідний указ.

Читайте також Фінляндія розпочала підготовку повної заборони на в'їзд для росіян