Міністр закордонних справ Фінляндії Пекка Хаавісто під час свого виступу на прес-конференції на полях Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку оголосив про підготовку повної заборони на в'їзд у країну для громадян рф.

Про це пише ЦТС з посиланням на Iltalehti.

"Ми вирішили почати готувати національне рішення про те, як ми можемо обмежити або повністю запобігти цьому туристичному потоку, і це національне рішення може включати нове законодавство, яке буде створено дуже швидко", - зазначив він.

Він додав, що Фінляндія вже виклала позицію, згідно з якою звичайна людина, яка подорожує з метою туризму, не становить загрози безпеці країні. Але тут, за словами міністра, є моральний чи етичний принцип.

"Немає жодних моральних чи етичних підстав для того, щоб поки росія веде війну проти України, відпустка росіян чи поїздки до Фінляндії чи інші частини Європи тривали у звичайному режимі", - заявив Хаавісто.

Він нагадав, що в країні вже діє механізм індивідуального в'їзду, коли Фінляндія більше не видає візи росіянам. Навіть особам, які вже отримали візу, може бути відмовлено у в'їзді до країни.