Заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм повідомив, що новий пункт пропуску у Красноїльську у Чернівецькій області на кордоні з Румунією почне працювати у жовтні, пише ЦТС.

"За два з половиною місяці попри великий дефіцит у фінансових ресурсах вдалось реанімувати проєкт будівництва у Красноїльську", - зазначив він.

За словами Найєма, сам пункт пропуску майже готовий. Залишились невеликі інженерні роботи та підведення комунікації. Також з українського боку завершується прокладання якісної під’їзної дороги

"Головне, що нам вдалось за цей час - переконати румунських колег, що замість невеликого легкового тут має запрацювати повноцінний вантажний пункт пропуску", - додав він.

Він зазначив, що неформальна домовленість про це з румунськими колегами була досягнута ще у липні цього року. А днями була отримана відповідна офіційна нота, яка нарешті закріпила за Красноїльськом статус повноцінного вантажного пункту пропуску. 

Пункт пропуску планується запустити у два етапи. На першому, вже у жовтні на Красноїльську буде дозволено проїзд транспортних засобів вагою до 7,5 тонн та порожніх вантажівок. І вже це частково зніме навантаження з єдиного вантажного пункту пропуску  - "Парубне-Сірет".

На другому, після встановлення необхідного обладнання та завершення робіт з румунської сторони, пункт пропуску запрацює згідно з домовленостям як повноцінний вантажний переїзд.

У перспективі через "Красноїльськ - Вікову де Сус" щомісяця кордон перетинатимуть до пʼяти тисяч вантажівок.