Залізничні компанії США та профспілки залізничників змогли досягти угоди та врегулювати спірні питання.

"Попередня угода, досягнута сьогодні, є важливою перемогою для нашої економіки та всіх американців", - заявив президент країни Джо Байден у повідомленні, опублікованому на сайті Білого дому.

Про це у четвер повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Зарплата працівників залізниць буде підвищена, їхні умови праці покращені. Ця угода є також перемогою для залізничних компаній, які зможуть зберегти та найняти більше співробітників в індустрію, яка продовжить бути частиною основи американської економіки на багато десятиліть", - наголошується в заяві.

Таким чином, найбільшим вантажним перевізникам і залізничникам вдалося запобігти страйку, який міг відбутись у п'ятницю.

Профспілки працівників залізниць США, що представляють інтереси понад 115 тис. залізничників, вели переговори з залізничними компаніями, серед яких Union Pacific Corp., CSX і BNSF, про поліпшення умов праці протягом двох років.

У випадку, якби сторонам не вдалося досягти угоди до півночі четверга, у США би розпочався перший з 1992 року страйк на залізницях, який міг обернутися економічною катастрофою.

Раніше західні ЗМІ повідомили, що вантажовідправники товарів - від кормів для тварин до електроніки і добрив - закликали Конгрес США втрутитися в трудову суперечку, яка може призупинити вантажні перевезення на національних залізницях.

Залізничники погрожували зупинити курсування потягів, які перевозили до 30% вантажів усередині США. Це могло би коштувати економіці країни близько 2 млрд дол. на день і спровокувати прискорення інфляції.