"Укрзалізниця" планує переглянути встановлену на вересень швидкість руху вагонів в експортному сполучені. Зокрема, нововведення стосуватиметься відокремлення розрахункової швидкості для перевезень через порти та помісячного планування замість тримісячного.

Як пише ЦТС з посиланням на Rail.insider, такі можливості обговорювалися в ході чергового засідання Експортного офісу при УЗ.

"По-перше, ми експорт розділяємо на дві частини. Виділяємо сухопутні переходи та порти. Крім того, плануємо на місяць", - повідомив член правління АТ УЗ В’ячеслав Єрьомін.

За його словами, УЗ знайшла варіант пришвидшення реалізації цих нововведень, і це в результаті має зменшити вартість перевезень.

Як конкретизував директор департаменту комерційної роботи УЗ Андрій Мірошніков, пропонується для зерновозів збільшити швидкості для сухопутних переходів з 50 км/добу для звичайних відправлень і 87 км/добу для маршрутів, відповідно, до 63 та 164 км/добу. Для портів в експортному сполучення швидкості мають зрости ще більше - до 125 та 353 км/добу відповідно.

Відповідні пропозиції правління АТ "Укрзалізниця" має розглянути протягом поточного тижня.